Hoe ziet stagelopen bij CarCollect eruit?

Hoe ziet stagelopen bij CarCollect eruit?

Hoi! Ik ben Railey en ik studeer HBO Commerciële Economie aan Avans Hogeschool in Breda. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en doe ik mijn afstudeerstage bij CarCollect. In een periode van een 20 weken zal mijn afstudeerscriptie bestaan uit het onderzoeken van de tevredenheid en de loyaliteit van de klanten van CarCollect.

Hoe ben ik bij CarCollect terecht gekomen?

Het is eigenlijk puur toeval geweest dat ik bij CarCollect terecht ben gekomen. Wegens last minute omstandigheden bij het voormalige stagebedrijf ging het afstuderen daar niet meer door. Hierna heb ik alle hens aan dek gezet door een oproep op LinkedIn te zetten. In deze oproep stond dat ik dringend op zoek was naar een afstudeerstage met de vraag wie mij kon helpen.

Al erg snel werd ik benaderd door Lale, People and New Talent Professional, met de vraag of ik een keertje op gesprek wilde komen om de mogelijkheden te bespreken. Voorheen had ik nog nooit van CarCollect gehoord, maar na wat research kwam ik tot de conclusie dat dit een erg interessant, innovatief en groeiend bedrijf is. Na een erg fijn gesprek met Lale kreeg ik al snel te horen dat ik een stageplaats aangeboden kreeg. Deze kans heb ik gelijk aangegrepen omdat ik een erg goed gevoel had bij het bedrijf door de snelle communicatie en de openheid van de werknemers.

Blog-railey-04Hoe is het om stage te lopen bij CarCollect?

Inmiddels loop ik nu 5 weken stage bij CarCollect. Ik was redelijk zenuwachtig maar erg enthousiast voor mijn eerste stagedag, omdat me een nieuwe uitdaging te wachten stond. Eenmaal aangekomen werd ik heel warm en open ontvangen door iedereen. Voor mijn gevoel klikte het gelijk. Iedereen die er werkt is open en de sfeer is erg informeel. Ik werd van alle kanten geholpen en iedereen staat open om vragen te beantwoorden en om me te helpen. Ook kreeg ik de eerste week al gelijk de bijnaam ’’Johnny Bravo’’ omdat ze mij daar op vinden lijken. Dit vond ik dan ook erg grappig en kan ik zeker waarderen. Hierdoor voelde ik mezelf gelijk onderdeel van het team.

De eerste paar weken heb ik met de Customer Succes-, Business- en Marketing-afdeling meegekeken om te kijken hoe deze afdelingen afzonderlijk en gezamenlijk functioneren. Dit is erg leerzaam omdat ik op deze manier zie hoe de dynamiek binnen het bedrijf is. Hiernaast heb ik meerdere collega’s mogen interviewen voor mijn onderzoek en heb ik mogen meewerken bij de verschillende afdelingen. Binnen CarCollect krijg ik erg veel vrijheid om te doen wat ik leuk vind en om door te groeien door middel van persoonlijke leerdoelen. Hiernaast krijg ik maandelijks ook nog eens een leuke vergoeding. Al met al heb ik het erg naar mijn zin en zit ik op mijn plek bij CarCollect.

Blog-railey-02

Waar ben ik tot nu toe mee bezig geweest?

Om het plan van aanpak van mijn onderzoek vorm te geven heb ik met meerdere collega’s gesprekken gevoerd waaruit de probleemstelling en doelstelling helder zijn geworden. Hiernaast heb ik in de testomgeving van het platform rond mogen snuffelen om beter te begrijpen hoe het platform precies in elkaar zit. De eerste twee weken heb ik bij de Customer Succes-afdeling mee mogen kijken. Hierbij heb ik gezien hoe ze omgaan met vragen van klanten en hoe ze dit in het systeem verwerken. Hierna heb ik twee weken bij de Business-afdeling mee mogen lopen. Ik heb hier geleerd hoe dat je auto’s op het platform kan opvoeren en ik ben mee op pad geweest naar een aantal klanten toe om het platform te introduceren. Momenteel loop ik twee weken mee met de Marketing-afdeling waar ik bezig ben met het maken van content voor zowel de website, Instagram en TikTok.

Ben je benieuwd hoe een dag in het leven van een CarCollect Trainee eruit ziet? Bekijk dan deze video

 

blog-railey

Wat gaat er in de toekomst gebeuren?

In de toekomst zal ik aan de slag gaan met het onderzoek voor mijn afstudeerscriptie. Hiernaast zal ik meewerken met de verschillende afdelingen om een nog beter beeld van de gang van zaken binnen CarCollect te krijgen. Ik hoop dat er uit mijn onderzoek mooie resultaten komen die CarCollect kan gaan implementeren voor het optimaliseren van bepaalde aspecten binnen het bedrijf. Na mijn studie zou ik graag bij CarCollect willen blijven werken, dus is het zeker een aanrader om bij dit bedrijf stage te lopen.

Lijkt stage lopen bij CarCollect jou ook leuk? Neem dan contact op door een mail te sturen naar jobs@carcollect.com .